Kireçlenme, kemiklerin ucunda arz alan kıkırdak dokunun giderek aşınması ve yıpranması ile ortaya çıdem bir rahatsızlıktır. Giderek kötü ezgiatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem içre birikmeye esaslayabilir. Bu hava vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıayalr. 40 evetşın üstündeki bireylerde daha ziyade görülür. Ayrıca kilolu bastırık üstlenmek kadar dayanıklı fiziki hareketlerde bulunan insanlarda, daha ziyade rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem emrazının da çizgi nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kaide, boyun, bel ve esasinç eklemleri etkilenir. Evetşın artması, obezite, eklemlerin aşırı yararlanmaı ve kalıtım bilimi yatkınlıklar riski artırır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Tagaddi Önerileri Gür dolgunca ab tüketin. Su, eklemlere takviye katkısızlar. Bu yüzden her güneş en az 8 boduç ab bâtınmek gerektiğini unutmayın. Suyun haricinde süt, kefir, katık kadar etkili kalsiyumlu besinler de, kemik katkısızlığına katkı katkısızlar. Sebzevat ve semere tüketin. Kemik katkısızlığı bâtınin, vitamin ve minerallerin stabil bir şekilde alınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral kıymeti etkili olan göverti ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Evetğlı kırmızı ten tüketimini azaltın. Kırmızı ten tüketimi, hayvani proteinlerin ziyade gelgelı sonucunda idrarla yan yana kalsiyum atımını artırır. Kemik katkısızlığını muhafaza etmek bâtınin kırmızı ten tüketimini azaltın. Bunun alegori fasulye, mercimek, bezelye kadar protein itibarıyla verimli bakliyatları beslenmenize ekleyin. Evetğlı balık tüketimini artırın. Omega 3 itibarıyla verimli olan evetğlı balıklar, eklem emrazına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos kadar balık türlerinin tüketimi, kemik katkısızlığını yapıcı yönde etkisinde bırakır. Yeşil çay bâtınin. Yeşil çay, eklem kireçlenmesinde yapıcı etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere mevla olduğu bâtınin, kemiklere takviye olabilir. Ayrıca kireçlenmeden meydana gelen dertlara ve şfiilkinliğe de yerinde gelir. Kalça kireçlenmesini azaltmak bâtınin yemeniz gerekenler; Yapılan araştırmalara bakarak semere ve göverti itibarıyla verimli beslenmek, kaide kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin yakıcı deşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve zerrinmsak kadar sebzeler kaide kireçlenmesi riskini azaltır.